{ "title": "Düşükte Kanama Nasıl Olur", "image": "https://www.kanama.gen.tr/images/dusukte-kanama-nasil-olur.jpg", "date": "19.01.2024 08:13:39", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Düşükte Kanama Nasıl Olur, Gebeliğin ilk aylarında istem dışında gebeliğin sonlanmasına düşük yapmak denilir. Gebelik döneminde annenin geçirdiği bazı hastalıklar, bilinçsizce kullanılan ilaçlar, bağışıklık sistemi ve plasenta da görülen rahatsızlıklar hormonal bozukluklar gebeliğin sonlanmasına neden olabilir. Bazen de ağır kaldırmak, yorgunluk, ani hareket gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Dört aylık veya daha önce hamilelik sonlandığında düşük, daha sonraki, dokuz aydan önce gerçekleşen durumlar ise erken doğum olarak adlandırılır.

Düşük veya erken doğum dediğimiz olayda en az normal doğum yapmak kadar zor, hatta daha fazla sancı veren bir durum olarak değerlendirilmektedir. Sancı ve ağrı bakımından normal doğumdan hiçbir farkı olmayan düşük doğumların, kanaması da tıpkı normal doğuma benzemektedir. Eğer düşükten sonra hastaya kürtaj uygulandı ise lohusalık kanı 1 veya iki hafta sonra görülebilir. Bu görülen kanın gün sayısı ve oluş yoğunluğu, gebeliğin ayına ve haftasına, düşük yapan kişinin bünyesine göre değişmektedir. Şayet kürtaj gibi doktor müdahalesini gerektirecek bir durum olmadı ise düşükten sonra hasta tıpkı normal doğum yapmış bir kimse gibi düşüğün gerçekleşmesinden itibaren yoğun bir şekilde kanama görmeye kaşlar. Bu kanama ilk birkaç gün yoğun, diğer günler ise azalarak devam eder.

Düşük Yapmak Adet Düzensizliğine Neden Olur Mu?

Düşüğün nedeni hormonlarla ilgili değilse, adet düzeninde belli bir düzensizliğe neden olmaz. Sadece ilk adet dönemi erken veya geç olabilir. Eğer adet düzeninde bir düzensizlik görülmeye başlanmışsa bu durum başka bir sağlık sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Hemen Uzman bir hekime başvurmakta fayda vardır.
" } ] }