{ "title": "Çekilen Diş Kanaması Nasıl Durdurulur", "image": "https://www.kanama.gen.tr/images/cekilen-dis-kanamasi-nasil-olur.jpg", "date": "21.01.2024 14:21:30", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "Çekilen Diş kanaması Nasıl Durdurulur, Çekilen diş kanamasının en güzel durdurma yöntemi basınç uygulama yöntemidir. Açık yara kanamalarında olduğu gibi kanayan bölgeye temiz steril bir bez parçası koyarız, daha sonra çekilen diş alt çenemizde ise üst dişlerle sıkıştırır, basınç yöntemi ile kanı durdururuz. Yok çekilen diş üst dişlerimizden biri ise tersini yaparız. Basınç yöntemine tampon uygulama da denilebilir. Yaptığımız bu tampon bir müddet sonra kan ile dolacaktır, değiştirip tekrar tampon yaparız bu işlem 2 veya 3 saat sürebilir, özellikle çekilen diş azı dişlerden birisi ise kökünün büyüklüğü nedeniyle kanında durması biraz zaman alacaktır. Bu işlem sırasında soğuk veya sıcak bir şey yememeye dikkat etmeliyiz. Öncelikle dişlerimizin çekim aşamasına gelmeden nasıl koyacağımızdan kısaca bahsedelim. Çünkü çekilen dişlerin protez dişlerle telafisi mümkün değildir. Ağzımızda çürüyen dişler tedavi edilebilir durumda ise öncelikle tedavi ettirmeliyiz.

Eğer Tedavisi mümkün olmayacak kadar fazla çürümüş ise o zaman çektirmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Dişlerimizi korumak için her yemekten sonra fırçalamalıyız, günde üç defa fırçalama ya vakit ayıramıyor isek en az bir defa yatmadan önce mutlaka kaliteli bir diş macunu ile fırçalamalıyız. Bu işlem sırasında soğuk veya sıcak bir şey yememeye dikkat etmeliyiz. Yukarıda anlattıklarım yetişkin insanlar için olan bir durumdu çünkü çocuklarda bu kökler daha olgunlaşmadığından çekilen dişten sonra kanın durması daha kolaydır. Zamanla çocuklarda da süt dişleri erken çürüdüğü için çekilme ihtiyacı duyulabilir. Çocuklar için bu dönem geçicidir, onların yerine zamanla yenileri çıkacaktır. Çocuklarda çekilen diş kanamaları da bu şekilde durdurulabilir. Bazen çocukların süt dişlerinin çektirildiğinde kanama o kadar kolay durur ki tampon ihtiyacı bile duyulmayabilir. Dişlerimizi ne kadar iyi korur isek, uzun yıllar boyunca diş çektirme gereksinimi duymayız. Bazen diş çektirmediğimiz halde ağzımızdan özellikle diş fırçalama işleminden sonra kan tükürülebilir. Bu durum diş etlerindeki sıkıntılardan kaynaklanır bir diş hekimine danışmanız ağız ve diş sağlığınız acısından faydalı olacaktır. Son zamanlarda diş macununun çok zararlı olduğunu eminim sizde duymuşsunuzdur.

Diş macunu içerisinde bulunan sodyum florür maddesinin kanserojen bir kimyasal olduğundan bahsedilmektedir. Özellikle çocukların için üretilen diş macunlarına katılan tatlandırıcılardan dolayı çocuklar dişlerini fırçalarken bilerek veya bilmeden yutabiliyor bu konuda önceden bilgilendirip uyarmak faydalı olacaktır. Ayrıca diş macunu tercih ederken doğal olanları veya misvak da kullanabiliriz. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de ağzımızda oluşan kötü kokular. Bu durumda başınıza gelebilir, diş hekiminize danışır iseniz eminim neden kaynaklandığının çözümünü bulup sizin için bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Sağlıklı dişler ve mutlu gülüşler hayatınızdan hiç eksik olmasın.
" } ] }