{ "title": "10 Haftalık Gebelikte Kanama", "image": "https://www.kanama.gen.tr/images/10-Haftalik-Gebelikte-Kanama-59.jpg", "date": "19.01.2024 12:39:01", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "10 Hatalık gebelikte kanama, anne adaylarında karşılaşılan sorunlardan biri olan gebelikteki kanamalar oldukça tedirginlik yaratır. Yaklaşık 10 haftalık bir gebelik 2,5 aylıktır. Bu dönem içinde olan anne adaylarının gebelikteki ilk 3 ayı düşük riski taşımaktadır. İlk 3 ay anne adayları için bebeğin rahim içine yerleşmesi olduğu dönemdir, bu dönemde daha dikkatli olunmalıdır. Her gebelikte kanama görülebilir, fakat her kanama düşük yapılacak anlamına gelmez. 10 Haftalık gebelikte kanamanın miktarı oldukça önemlidir. Ne sıklıkta yaşanıyor bunu anne adayı bilmeli gerekirse ped kullanılarak kanama çok mu az miktarda mı takip etmelidir. Tabii ki kanamanın az ya da çok oluşması durumunda mutlaka doktora bildirilmelidir. 10 Haftalık gebelikte 1 kaç damla leke gibi gelen kanama sorun teşkil etmez. Yaşanılan bu sorunun altında yatan neden mutlaka ortaya çıkarılmalıdır, anne adayının daha rahat bir hamilelik süreci geçirmesi açısından önemlidir.

Görülen kanama rahim ağzı enfeksiyon kanaması olabilir, bu kanama anne ve bebeği için önemli bir tehlike arz edebilir. Doktorunuza görünmeli ve en iyi neticeyi çıkan ultrason sonucunda belli olur. Ayrıca gebelikte cinsel ilişki yaşanmışsa bu durumda tahrişe bağlı kanamalar görülebilir. Doktorunuza danışmalısınız 10 haftalık gebelikte ilişkiye girilip girilmemesi gerektiğini, bazı durumlarda bu anne adayları için yasaklanabilir. Anne adaylarında yaşanılan bu sorun rahim içine yerleşen bebeğin yer yapması durumunda kılcal damar çatlaması olmaktadır bunun nedeni adet olunmayacağı içindir. Bu tür kanama geçici olarak yaşanır korkulacak bir sorun yoktur.

10 Haftalık gebelikte kanaması nasıl tedavi edilir? Anne adayının hamileliğinin ilk üç ayında kanama görülmesi bazen tehlike bazen de önemsiz ve zararsız kanamalardır. Öncelikle doktorunuzun yapacağı araştırma 10 haftalık bir gebelikteki kanamanın altında yatan nedeni bulmaktır. Birçok anne adayı için gebeliğin ilk başından sonuna kadar yatması gerekebilir, bu durum ciddi kanamalar olması ve anne adayı ayağa kalkması durumunda yaşayacağı düşük tehlikesinin önüne geçmesidir. Doktorun uygulayacağı tedavi yöntemi, kanamayı durdurabilir. Bebeğin düşme riskini azaltır, bebeğin düşme tehlikesinde oluşan kanamalara etkili iğne tedavileri uygulanır. Hastada görülen kanamaların birçoğuna dinlenme önerilir. Anne adayları için bu önemlidir. Tedavi için uygun görülen iğne ve tablet gibi kullanılması gereken ilaçlar mutlaka büyük titizlikle kullanılmalıdır. Sağlıklı bir gebelik geçirilmesi için ayda bir mutlaka kadın doğum uzmanı doktoruna görünmelidir.
" } ] }